Hoppa till textinnehållet

Amorteringsfritt – ansökan om amorteringsbefrielse för privatpersoner

Du kan ansöka om att pausa amorteringarna för dina lån om din ekonomi har påverkats av "coronakrisen". Vi kan bevilja tillfällig amorteringsbefrielse för bolån fram till och med den 31 augusti 2021.

 

Hur fungerar amorteringsfritt?

Så ansöker du

Fyll i ansökan om amorteringsbefrielse här på sidan och klicka på Skicka. Just nu är det många som kontaktar oss om detta men vi arbetar så snabbt vi kan för att du ska få svar. När banken beviljat din ansökan får du en bekräftelse i internetbanken eller via post om du inte har internetbanken. I bekräftelsen framgår vilket datum amorteringsbefrielsen startar för respektive lån.

Bolån – så länge gäller amorteringsbefrielsen

För bolån ansöker du om amorteringsbefrielse fram till och med den 31 augusti 2021 och omprövning görs var tredje månad. Om coronasituationen kvarstår är det vår ambition att förlänga amorteringsbefrielsen med tre månader. Beviljas du amorteringsbefrielse gäller den alltså tre månader i taget, dock som längst fram till och med den 31 augusti 2021. Hör du inget från oss, förlängs amorteringsbefrielsen i tre månader. Ränta betalas enligt avtal under perioden.

 

Om du vill börja amortera igen eller har frågor om dina andra lån.

Kontakta något av Sparbanken Göinges kontor

Ansökan om amorteringsbefrielse för Bolån

Formuläret gäller för Sparbanken  Göinges kunder. 

Är ni fler låntagare behöver endast en av låntagarna skicka in ansökan.

Denna ansökan gäller amorteringsbefrielse om din ekonomiska situation har påverkats av spridningen av coronaviruset covid-19.

 

Vilket kontor tillhör du som kund?

Om det finns medlåntagare

Fler medlåntagare

 

Jag önskar tillfällig amorteringsbefrielse för följande lån

Lånenummer ser du i din internetbank, app eller på din senaste låneavi. Fyll i ditt lånenummer med enbart siffror. Har du fler lån separera dem med kommatecken. Ex. 880391234567899, 8327988888888899, 880391234567899