Hoppa till textinnehållet

Så här fungerar Medlemslån

För att få låna

Du behöver vara medlem i ett LO-förbund eller SACO-förbund sedan minst 6 månader, du ska ha eller öppna ett lönekonto i banken, ha fyllt 18 år och har regelbunden inkomst, som inte är bidrag, studiemedel eller liknande, ha utrymme i ekonomin för att betala kostnaderna som är förknippade med lånet och vara utan betalningsanmärkningar.

Pris

Kreditränta : 6,05 % (senaste ränteändring 2022-07-12) Räntan är rörlig
Lånebelopp: 20 000 – 350 000 kr
Återbetalningstid: upp till 12 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Höjning/Ny låneansökan inom 3 år: 300 kr, 0 kr via telefon och internetbank
Aviseringsavgift: 0 kr

Ett lån på 100 000 kronor:

6,05 % rörlig ränta (senaste ränteändring 2022-07-12), med rak amortering och en återbetalningstid på 5 år, aviseringsavgift och uppläggningsavgift 0 kr ger en effektiv ränta på 6,22 %.

 

Totalt belopp att betala under lånets löptid är:

115 377 kr, återbetalningsbeloppet är i snitt 1 923 kr och antalet betalningar är 60 stycken.

 

Beräknat med rak amortering

I alla våra exempel har vi räknat med rak amortering. Det innebär att du, på ditt lån, betalar av (amorterar) samma belopp varje månad. Du betalar även ränta på lånet. Räntekostnaden minskar varje månad om räntan är oförändrad.

 

Det här är en förenklad kalkyl och avvikelser kan förekomma i det enskilda fallet. 

Räkna

Här kan du göra din egen beräkning av lånet. Aktuell ränta och effektiv ränta finns inlagda i kalkylen. Observera att räntorna är rörliga och därför kan man inte fastställa den verkliga kostnaden för lånet, förrän det är slutbetalat. Nedanstående beräkning är alltså ett exempel på vad lånet kan kosta. I exemplet är lånet beräknat med rak amortering. Hänsyn ej tagen till skattereduktion.

Skaffa Medlemslån

Ring oss

Via appen

Räkna på ditt lån och ansök direkt i Appen.