Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - ekonomi och tips

Hur påverkas ekonomin av pandemin? Coronaviruset förändrar hela tiden läget. Därför har vi samlat information till dig som kan vara till hjälp.

Rekordstark bostadsmarknad under corona

Pandemin har lett till att många prioriterat sitt boende och efterfrågan på bostäder har varit hög.

 

Ett par står i hallen oich hänger upp en tavla

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Mamma och vuxen son sitter på verandan och tittar på en surfplatta

Arv, gåvor och testamente det här gäller

När någon avlider kan det vara skönt att vara lite förberedd på vad som gäller – och inte minst att få veta hur de val som görs medan alla är i livet kan påverka längre fram.

Kvinna går i armkrok med en äldre man, med en sjö och skog i bakgrunden

Är du drabbad av corona och kan inte jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur du kan se om din ekonomi.

Mamma och två barn sitter i soffa och tittar på olika skärmar

Mer information

kan du spara i coronatider

Du går förmodligen mindre på bio och konserter just nu och kanske jobbar du hemma? Då kan det finnas utgifter du inte längre har som kan läggas i ett sparande istället.

 

Ekonomitips i pandemitider

Spartips i coronatider

Att coronaviruset har förändrat vårt sätt att leva kan nog alla skriva under på. Du går förmodligen mindre på bio och konserter just nu? Och är du en av de som jobba hemma? Ja, då kan det finnas en del utgifter du inte längre har – och som kan läggas i ett sparande istället.

 

Pappa tittar på datorn med bebisen i knät

Sex tips för att ställa om under krisen

Här får du tips om hur du kan använda tiden under corona för att se över din kompetens för såväl nuvarande som framtida jobb.

Glada personer möts på en arbetslunch

Frågor & svar

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.

Kollegor samlas runt en dator på kontoret

kan du som köpare och säljare tänka i coronatider

Bostadsmarknaden har självklart liksom resten av samhället påverkats av corona. Fastighetsbyråns expert ger sin syn på läget och möjligheterna att göra en bra bostadsaffär just nu. 

 

Ett par står i hallen oich hänger upp en tavla